Horarna astrologija

MLADIC JE NESTAO...GDE JE?

U ovom primeru videcete kako Horarna astrologija moze da posluzi i za pronalazenje nestalih osoba. Kada sam 28. oktobra 2008. posetila Horarnu sekciju "Astrodienst" foruma, naisla sam na post sa naslovom: "Mladic je nestao...gde je?" Bas sam bila radoznala kakva je karta, jer se na forumu retko pojavljuju ovakvi postovi.

"Volela bih da cujem vase misljenje o ovoj karti. Mladic je putovao brodom da bi posetio majku koja je bila bolesna vec nekoliko meseci. Na brodu je bio u drustvu prijatelja i napio se. Napustio ih je da ode do kupatila ali se nije vratio, prijatelji ga od tada nisu videli. Gde je mladic? - Undine"

"Undine" je poslala i kartu za datum, mesto i vreme kad je postavila pitanje:

Prvo sam pitala "Udine" da li je ona u nekom srodstvu sa njim, da li joj je prijatelj, a ona mi je odgovorila da nije i da ga samo poznaje. Pitala sam takodje i koliko je vremena proslo od kada ga nema i ona mi je odgovorila da ga prijatelji nisu videli od 1h do 2:30h istog dana kad je i pitanje postavljeno. Posto je karta nacrtana za vreme od 16h to znaci da je proslo od 13,5h do 15h od kada je nestao. Kasnije cu vam objasniti zasto sam to pitala.

Mladic je znaci predstavljen vladaocem 7. kuce (osobe sa kojima nismo u srodstvu niti su nam prijatelji), Merkurom.

Da bi videli sta se sa njim dogadjalo, praticemo separacione(odvajajuce) aspekte Meseca, jer Mesec pokazuje dogadjaje u vezi sa pitanjem:

Moj odgovor je glasio:

Proslo je znaci od 13,5h do 15h od kada je nestao. Da bi videli da li je mladic ziv, gledacemo da li njegov vladalac ili Mesec prave aspekte sa vladaocem radikalne 8. kuce (smrt) Venerom i derivatne 8. kuce, Marsom, i ako ih nema, onda je on ziv.

Posto separacioni Mesecevi aspekti govore o proslim dogadjajima, ako pogledamo kartu, videcemo da je Mesec napustio kvadrat sa Venerom pre 14 stepeni 28', znaci, 14,5h. Znaci, karta je vec na samo pocetku dala tacnu informaciju o dogadjaju, a to znaci da ce dati i tacan odgovor na pitanje. Problem je sto je Venera vladalac radikalne 8. kuce ove karte, pa je ovaj aspekt indikacija mladiceve smrti. Nazalost i Merkur, vladalac mladica, ima separacioni aspekt sa Venerom, jos jedna indikacija za smrt maladica.

Obicno se u kartama ovakvog tipa nalazi aspekt ne samo sa vladaocem 8. kuce karte, vec i sa vladaocem derivatne 8. kuce. U ovom slucaju derivatna 8. kuca (8. kuca od 7.), to je 2. kuca karte, ima Ovna na vrhu i vladalac te kuce je Mars. Vidimo da je Mesec imao separacioni aspekt i sa Marsom, pa imamo 3 indikacije za mladicevu smrt.

Da li ce biti nadjen? Da, hoce, jer predstoji aspekt Meseca i Tacke forune.

Iz moje dosadasnje prakse primetila sam da je pozicija Tacke fortune najvaznija kad treba odrediti stranu sveta na kojoj treba traziti izgubljenu stvar ili osobu. Iz karte vidimo da je Tacka fortune u 11. kuci u Jarcu, pa sam joj rekla da je on na Jugoistoku, da je na nekom mestu za okupljanje (Tacka fortune u 11. kuci) kao i da je u nekom tamnom uglu u blizini zemlje (Tacka fortune u Jarcu).

Nakon 5 dana, "Undine" se javila:

"Jedan pecaros (mesto za okupljanje) je primetio les mladica bas na jugoistoku od mesta gde je mladic nestao. Nazalost, bili ste u pravu."

Horarna astrologija - Pronadjite izgubljenu stvar!