Horarna astrologija

GDE JE MOJ LEK?

Od pocetka oktobra, pa sve do kraja marta naredne godine uvek sa sobom nosim tubu "Mentoclar"-a (mast protiv kijavice) i obicno je drzim u dzepu od postave u tasni. 15. februara ove godine, postojali su svi izgledi da cu dobiti kijavicu, pa, da bih predupredila stvar, otvorila sam tasnu i potrazila tubu sa mascu. Nisam mogla da je pronadjem iako sam izbacila sve stvari iz tasne. To me je zacudilo, jer znam tacno da mast nikom nisam dala ili pozajmila. "Pozvala" sam u pomoc Horarny astrologiju i uradila astrolosku kartu.

Evo karte:

Kao sto vidite, vladalac 2. kuce a i Tacka fortune su 3. kuci karte! I Mars i Tacka fortune su pod vladavinom Saturna i to retrogradnog, sto nam govori da ce lek sigurno biti pronadjen. U 3. kuci je i Pluton (maska, podzemlje) sto nam kazuje da je tuba ispod necega. Posto se od kljucnih reci za 3. kucu nista nije poklapalo sa mojom situacijom, krenula sam da analiziram znak u kome su Mars i Tacka fortune - znak "Jarac". Od navedenih kljucnih reci (mislim na clanak koji mozete procitati ako kliknete ovde) jedino sto bi moglo da se primeni u mom slucaju je "na poslu" - jer radim ili "kod roditelja", jer zivim sa majkom.

A sto se tice boja, u obzir su dolazile sledece:

Znaci preovladjuju tamne nijanse - crna ili braon. Crnu uopste ne volim, a ni braon bas nesto narocito i jedine stvari koje imam u braon boji su: tasna, izrazito tamno braon boje koja je u mojoj garderobi trenutno "aktuelna" jer je nosim on Nove godine kad sam dobila na poklon braon rukavice i sal sa braon i krem prugama! Znaci opet se vracamo na tasnu! Ponovo sam izrucila sve stvari iz tasne, tube - nema. Zakljucila sam da nema potrebe da se nerviram, jer karta kazuje da ce lek biti pronadjen, ali posto je znak Jarac u pitanju, to uvek ide malo sporije od uobicajenog, a zbog buduce konjukcije Marsa i Tacke fortune izgleda da ce lek biti pronadjen "cistom srecom"! Pokusala sam da okvirno odredim vreme kad bi to moglo da se desi.

Prema Ivy Goldstein-Jacobson (Simplified Horary Astroloy) postoji nekoliko nacina za odredjivanje dana kad ce izgubljena stvar biti pronadjena. Jedan od nacina, koji se ovde pokazao veoma tacnim je da se pogleda razlika u stepenima izmedju vladaoca 2.kuce i vl.4 kuce (kuca zavrsetaka). Kao sto vidimo, Mars je na 6 stepeni 25, a Saturn je na 21stepen 26, pa da bi se formirao aspekt potrebno je da Mars predje 15stepeni. Kako su obe planete u kardinalnim znacima, to bi znacilo oko 15 dana (da su promenljivi znaci u pitanju to bi bile nedelje, a da su fiksni znaci u pitanju to bi bili meseci).

28.2.2005. pronasla sam lek u svojoj tasni! Kad sam se posle pauze na poslu vratila iz restorana posle dorucka i otvorila tasnu sa namerom da se nakarminisem, pocela sam da "kopam" po tasni trazeci karmin. Odjednom sam ga napipala, ali ispod (Pluton) postave! Tasna je bila relativno nova, kupljena pred Novu godinu od Kineza, ali sta drugo da ocekujete od tasne koju platite samo 2 evra! Naime, jedan ugao tog dzepa u postavi nije bio zasiven do kraja, zavukla sam prste da dohvatim karmin koji se nalazio izmedju dna tasne i postave ali prvo sto sam dohvatila bio je lek! Koje iznenadjenje! Cista sreca! Potom sam izvukla i karmin pa cak i pincete za obrve (tajni bunker!). Samo da vam napomenem, da je karmin bio bordo boje sto se sasvim uklapa u "semu" Mars u Jarcu - drecavo crveno kad pomesate sa crnom ili tamno braon dobijete bordo! Mozda ce se neko pitati kako to da tasna "spada" u 3. kucu? 3.kuca je kuca naseg neposrednog okruzenja, pa prema tome i stvari koje su u nasem neposrednom okruzenju. Moja tasna na poslu stoji na stolici koja je na pola metra od mene, a kod kuce na fotelji uz krevet u kome spavam cije je sediste na samo od 30cm od poda (zemljani znak - Jarac). Drugo, kad god sam ja na putu, (simbolika 3 kuce) i tasna je samnom!

Horarna astrologija - Pronadjite izgubljenu stvar!